Nederlands toneel…met Arabische invloeden

Sabri Saad el HamusToneel is leuk, maar ik geniet extra als er een Arabisch tintje aan zit en daarvoor moet ik bij Sabri Saad el Hamus zijn. Ik ben niet zo snel fan van iemand, maar een klein beetje fan moet ik mezelf toch wel noemen…ik ga per slot van rekening als het een beetje kan naar zijn stukken toe en hij stelt me bijna nooit teleur. Zo ook niet bij ‘Big Night’ en Pluche.

Sabri Saad El Hamus, een in Egypte geboren acteur (1957) speelt al jaren in Nederland in films en series (o.a. Pleidooi), maar hij is ook artistiek leider van gezelschap De Nieuw Amsterdam. Recent bezocht ik ‘Big Night’ en Pluche, een geweldige mimevoorstelling waarbij een kok en zijn knecht aan het koken slaan….wat resulteert in een waar offerritueel. Geweldig geacteerd en helemaal niet Arabisch, maar er zat wel een prachtig Arabisch nummer tussen de ondersteunende muziek en zo kwam Egypte toch weer even prettig dichtbij. Hou De Nieuw Amsterdam in de gaten!

Zie ook:

Trackbacks

  1. […] van alles wat god verboden heeft. Prachtig geschetst. Het verhaal werd in 2002 met onder meer Sabri Saad el Hamus bewerkt tot een Nederlands […]

Speak Your Mind

*