Samenwerking

Ondernemersreis VAE, nov 2014

Regelmatig word ik gevraagd als moderator en meedenker. Mijn kennis van ontwikkelingen in de Arabische wereld gecombineerd met mijn plezier om voor groepen te staan, staan garant voor goede resultaten. Van ronde tafeldiscussies tot het leiden van grotere bijeenkomsten: in overleg met de opdrachtgever zorg ik voor de juiste opzet gerelateerd aan het onderwerp. En op het moment zelf voor de juiste sfeer waar iedereen aan het woord kan komen.

Enkele mooie recente voorbeelden:

Conferentie GMOP, foto Thana Farooq

2018- Tijdens de conferentie over jeugd in het Midden-Oosten en Afrika- democratie en werkgelegenheid, georganiseerd door het Grote Midden Oosten Platform, leidde ik de discussie rondom werkgelegenheid in de regio. Mijn gast aan de tafel was Mousa Yassin, CEO van Geeks in Dubai. Samen met Midden-Oosten experts uit Nederland kwamen wij tot een aantal concrete aanbevelingen. Die werden opgenomen in het eindrapport dat het Grote Midden Oosten Platform aanbood aan minister Kaag van Buitenlandse Handel en Internationale Samenwerking.

Foto credits: Just Justa fotografie

BNA ronde tafeldiscussie kansen in de Golf – Just Justa fotografie

2019- De Bond van Nederlandse Architecten (BNA) organiseert een jaarlijkse inspiratiedag over internationaal ondernemen: MakeHappen! Tijdens MakeHappen2019 leidde ik de ronde tafel discussie over kansen in de Golfstaten, met twee ervaren architecten in de regio als gasten en zo’n 30 geïnteresseerden.

Ook werk ik al jaren samen met handelsroute.nl. Zij organiseren uitgaande en inkomende bezoeken, ook uit en met de Arabische wereld. Samen organiseerden wij enkele ondernemersreizen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Ook brachten we een groep slimme Saudische studenten naar Nederland voor een inspiratiebezoek ‘ondernemerschap en innovatie’. Lees op mijn blog meer over het bezoek van de Saudische studenten.

Netherlands- Jordan Business Support Program.

Informatiebijeenkomst vanuit RVO studio- foto handelsroute

Eind 2020 zijn handelsroute en ik begonnen met een traject (tot eind 2021) gericht op handelsbevordering tussen Nederland en Jordanië, een van de focuslanden van de Nederlandse regering. Opdrachtgever Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft ons gevraagd 8 Nederlandse en 8 Jordaanse bedrijven te vinden die in Jordanië, respectievelijk Nederland, actief willen worden en deze bedrijven over een langere periode te begeleiden in de marktentree. Denk hierbij bijvoorbeeld aan netwerkopbouw, inzicht in de manier van zakendoen en financiering. Een prachtig maatwerktraject dat de handel tussen beide landen een mooie impuls kan geven!