Over Dafne

Dafne van Baarle is Arabiste en cultuurmakelaar met de Arabische wereld. Als Arabiste met Nederlandse achtergrond en ruime ervaring en groot netwerk in de regio, sla ik graag een brug tussen Nederland en de Arabische wereld. De Arabische wereld (of het Midden-Oosten) is een intrigerend deel van de wereld: het is sterk in ontwikkeling door de sociale revoluties die gaande zijn. De bevolking is jong, de meerderheid is onder de 30 jaar. De culturen verschillen ook op wezenlijke punten van de ‘Nederlandse’ cultuur, voor zover je daarvan kan spreken.

Die brug slaan doe ik op verschillende manieren: door de samenwerking aan te gaan met relevante partners, door middel van trainingen, door het optreden als spreker en door middel van schrijven voor mijn blog. Daarnaast ben ik bestuurslid voor Roia en Majal, twee NGO’s actief in de regio. Dit inspirerende interview op het Grote Midden-Oosten Platform geeft een goed beeld van de achtergrond en werkzaamheden van Roia.

Ook ben ik expert binnen het Grote Midden-Oosten Platform, een mooi en krachtig netwerk van Midden-Oosten experts die graag een breder en genuanceerder beeld van de regio neerzetten.

Thema’s waarover ik graag spreek en schrijf zijn: communicatie, (zakelijke) gedragspatronen, hospitality, cultural awareness, cultuur, vrouwen en emancipatie. Lees meer over deze thema’s.

Lees meer over mijn achtergrond.

Eens van gedachten wisselen? Ik ben altijd in voor een goed gesprek! Neem daarom contact met me op.

Mijn LinkedIn profiel tref je hier aan.