The 99: superhelden met speciale krachten

The 99Zoals het westen Superman, Spiderman en Wonder Woman kent, zo kent de Arabische wereld The 99.  De superkrachten van de helden van The 99 zijn gebaseerd op de 99 namen van Allah, waaronder kracht, verdraagzaamheid en rechtvaardigheid. De strips zijn seculier van verhaal, maar dus geïnspireerd op de islam.
De striphelden van The 99 zagen in 2006 het levenslicht nadat de Koeweitse psycholoog Naif al Mutawa ze creërde. Hij wilde de positieve kanten van de islam onder de aandacht brengen. In de tijd na 9/11 waren er vooral negatieve geluiden te horen, aldus de bedenker. De strips zijn een groot succes en worden in verschillende Arabische landen op de markt gebracht. Ook de Indonesische markt verwelkomde deze helden. Indonesië is het land met de grootste islamitische bevolking. In dit filmpje zie je de impact vanThe 99 op Indonesië.
Op de officiële The 99 website is veel leuks te vinden: je kan er o.a. een van de stripboeken online lezen. In Koeweit is er een pretpark voor The 99 en ook een animatieserie en een film maken inmiddels deel uit van het groeiend imperium. Uitgever Teshkeel Media Group trok hiervoor Endemol aan. Een preview tref je op YouTube aan.
Op de geweldige website Ted.com staat een interessante voordracht van de geestelijk vader van The 99, voor als je meer wilt weten over de achtergrond.
Zoals het team van The 99 aankondigt op de officiele website: 2012 is het jaar van The 99. Ik ben benieuwd of we ze ook tegen gaan komen in Nederland…ik hoop het!

 

Zie ook:

Comments

  1. Mooi filmpje van de geestelijk vader van de 99. Interessant om die achtergronden eens te horen.
    Groet! Melissa

Speak Your Mind

*