Theo de Feyter schildert Syrië

Theo_de_Feyter_Damascus_uitvalsweg_Gouache_april_2011Een interview met schilder en Syrië-kenner Theo de Feyter in het NRC bracht me naar zijn website. Al jaren schildert hij regelmatig in Syrië. Op zijn website bijvoorbeeld aardige series over de huizen van Damascus en beelden van de prachtige opgravingen van de Romeinse handelsstad Palmyra. Hoewel zijn kleurgebruik niet helemaal aansluit bij mijn beeld van Syrië (ik denk aan wat warmere en diepere kleuren) vind ik het wel leuke beelden van een mooi land waar nu veel onrust heerst.

In het artikel wordt De Feyter geinterviewd over zijn meest recente bezoek aan Syrië (april 2011) en er wordt gevraagd of hij daar ook de revolutie heeft geschilderd. “Nu in Syrië een opstand gaande is, zien mijn schilderijen en tekeningen er op het eerste gezicht niet anders uit dan anders. Toch zijn er sporen van de opstand in te zien.” aldus de Feyter. Een van de schilderijen uit deze serie staat naast deze post.

Billboards met ‘reclame voor Syrië’ of baniers waarop president Bashar al Assad te zien is met de twee belangrijkste heiligdommen van het land zijn nu onderdeel van het straatbeeld en verschijnen dus ook op zijn prenten. Op zijn website zijn nu ook deze schilderijen te bewonderen.

Zie ook:

Speak Your Mind

*