Arabische smaken

ArabiaNiets fijners dan een lekkere maaltijd bereiden en graag pak ik daarvoor recepten uit de mediterrane keukens, vooral Grieks, Turks en de Arabische keukens. Egyptische shakshouka, tomaten-paprika-uien schotel met daarin een gestold eitje per persoon. Of een variant daarop met spinazie, prei, feta en weer zo’n lekker eitje middenin. En dat dan oppeuzelen met Libanees plat brood of versgebakken pitabroodjes, zo uit de hand, mmmmm. Hoewel ik veel recepten in mijn hoofd heb, vind ik leuke inspiratie in de kookboeken Arabia en Bismilla Arabia van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Kookboeken vol heerlijke recepten en verhalen over de culinaire reizen van deze dames. En nu kwam ik ook nog hun fijne blog tegen: Arabia Café.

Het water loopt me in de mond als ik al die heerlijke beschrijvingen lees. Zij schrijven zo enthousiast over eten, kruiden en smaken…ik kan me niet voorstellen dat je niet enthousiast wordt als je hun verhalen leest. Ook zo lekker om zelf te maken is hummus bi tahina (kikkererwtenpuree) en baba ghanoush (aubergine puree) en echt de blits maak je met zelfgemaakte wara’a ainab, gevulde druivenbladeren. Klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt echt mee! Wie weet verrijk ik mijn blog nog eens met fijne recepten… En tot die tijd is er Arabia Café voor inspiratie.

Zie ook:

Comments

  1. Ingrid says

    Verukkelijk boek! Heb het van mijn zusje gekregen en koester het! En wat een fantastische foto’s de zon spettert ervan af.

Speak Your Mind

*