Concertgebouw in Arabische sferen

Souk 2012Arabische sferen in het Concertgebouw tijdens SOUK 2012 maakten eindelijk mijn lentegevoel los. SOUK is een concert en dansfeest waarbij grote sterren uit de Arabische wereld het podium delen met symfonieorkest Holland Symfonia, solisten van Het Nationale Ballet en andere Nederlandse artiesten. De geweldige Syrische zangeres Assala Nasri was de ster van de avond. Ik kende haar van haar megahit ‘Ya Magnoon’ ( oh, gek) waarin ze het Arabische Romeo en Juliette verhaal bezingd.

Ze pakte de hele zaal in met haar geweldige stemgeluid en glitterjurk: een echte diva zoals de Arabische wereld ze graag ziet. Met het nummer ‘Samahtek’ (Ik vergaf je) mobiliseerde ze de gehele zaal: iedereen zong mee, Arabisch of niet. Op Arabsounds staat een live opname van Samahtek . Aan het eind van het concert sprak Assala het publiek toe over vrijheid, iets dat in haar land ontbreekt. Assala heeft vanaf het begin van de opstand in Syrië sterk geageerd tegen het geweld van het regime. Ze sprak haar waardering uit over de vrijheid in Nederland, laten we trots zijn op die vrijheid en haar in stand houden!

Verder stonden Moss, de Marokkaanse zanger Souiri en Michiel Borstlap op het podium. Hier tref je een filmpje aan van het optreden van Souiri tijdens SOUK, het begint rustig, maar aan het eind gaat hij los!

Ook de wandelgangen waren in Arabische sferen gebracht: onder andere een modeshow met prachtige Arabische jurken, Arabische hapjes, Arabische films, een dansvloer met Arabische hits en zelfs waterpijp, ondanks het rookverbod. Heerlijk, dat was lang geleden!

Op de website van SOUK staat ook een fotoimpressie.

Wat een feest: SOUK 2012, ik kijk nu al uit naar de volgende editie! Ben je ook geweest? Laat me weten wat jij ervan vond!

 

 

Zie ook:

Comments

  1. Wat een super concert was dit! De hele zaal zinderde bij het optreden van Assala Nasri. Leuk dat je erover geschreven hebt, Dafne.

  2. Leonie says

    Het was echt super! Assala heeft een hele bijzondere stem en de begeleiding van Holland Symfonia was geweldig!

Speak Your Mind

*