De zandduinen van Merzouga

Zandduinen bij MerzougaIn Marokko liggen prachtige zandduinen. Het is het decor van een verschillende films, waaronder the Mummy(1999). Marokko is gewild als filmlocatie vanwege het mooie landschap en licht. Gladiator (2000) en Lawrence of Arabia (1962) werden er ook opgenomen.

Ik heb warme herinneringen aan de plaats Merzouga, aan de rand van die mooie zandduinen. Tijdens de rondreizen in Marokko die ik begeleid heb, sliepen we in Merzouga eerst een nacht in een lemen hotel. Heerlijk sfeervol. Als het ‘s avonds donker werd, kon je er prima op het terrasje zitten, onder de sterrenhemel terwijl er altijd wel iemand was die op een gitaar speelde.

De volgende dag genoten we van de rust (en de warmte) van de woestijn en eind van de dag -als de ergste hitte voorbij was- bestegen (zeg je dat zo?) we ieder een kameel en reden we in karavaan de woestijn in. Na een prachtige tocht van 1,5 uur vonden we een fijne plek in de zandduinen, waar we de nacht en de avond doorbrachten. Lekker eten en een beetje muziek maken, gevolgd door een geweldige nachtrust. Zo bijzonder om te slapen onder de sterrenhemel in zo’n uitgestrekte woestijn. Dit staat hoog op mijn lijstje om nog eens te doen!

Zie ook:

Speak Your Mind

*