Deelname aan Gulf Research Meeting in Cambridge

LOGO GRMEind augustus 2014 was ik een van de deelnemers (en sprekers) aan de 5e Gulf Research Meeting aan de Universiteit van Cambridge (VK). Tijdens deze jaarlijkse conferentie komen onderzoekers, beleidsmakers, politici en andere betrokkenen samen om te spreken over ontwikkelingen in de Golfstaten.

De 350 deelnemers gingen uiteen in 14 workshops met diverse onderwerpen zoals:

FOTO GRM 2014 kleinIk presenteerde tijdens deze laatste workshop een paper over inspiratiebezoeken voor jonge mensen uit de Golf aan Nederland om kennis te maken met ‘ons’ ondernemersklimaat. Dit als aanvulling op de vele initiatieven in de Golf waar ondernemerschap stevig gestimuleerd wordt.

In de betreffende workshop werd 2 dagen doorgepraat over het thema. De verschillende papers gaven hierbij steeds weer een andere invalshoek. Tijdens de lunches en diners was er mogelijkheid om ook met deelnemers van andere workshops van gedachten te wisselen. Zo had ik interessante gesprekken over onder meer de politieke situatie in Bahrein, architectuur in de VAE en vrouwen en sport in Oman. Over dit laatste onderwerp volgt binnenkort een post.

Een mooie conferentie waar ik veel nieuwe inzichten en contacten aan over heb gehouden. En bovendien ook weer eens mijn tanden in een academisch stuk gezet. Kortom, een geweldige ervaring erbij!

Zie ook:

Speak Your Mind

*