Bruisende avonden op het Djamaa el Fna

Eettentjes op Djemaa al Fna Vlak voor de kerst brachten wij met onze twee oudste kids (4 en 3) een bezoek aan Marrakech, stad in Marokko op het kruispunt van de Arabische en Afrikaanse wereld. We verbleven in zo’n fijne riad, een omgebouwd woonhuis met prachtige binnenplaats. Wat een oase van rust in de drukke medina!

Om de hoek was het beroemde Djemaa el Fna, het centrale plein. Overdag is er al voldoende te beleven, maar ‘s avonds komt het echt helemaal los. Tegen zonsondergang komen uit alle steegjes een soort marktstallen te voorschijn die elke dag opnieuw opgebouwd worden tot eetstalletjes.

Tegen de tijd dat de zon onder is gegaan, ligt het eerste vlees op de grill en is het plein in rooknevelen gehuld. Naast al die eetstalletjes, zijn er allerlei mensen op het plein die hun kunsten vertonen of diensten aanbieden.

Nieuw gebit nodig? Geen probleem bij de man met het kleed vol tanden. Medicijnen nodig? Verkrijgbaar bij de dames met de meest uiteenlopende Afrikaanse kruiden. En ook een bril kan je van een kleedje uitkiezen.

Slangen op Djemaa al FnaNu het lichaam goed verzorgd is, is het tijd voor ontspanning. Kijk eens bij de muzikanten of laat je hand versieren met henna. Maar vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de dieren van het Djemaa el Fna: aapjes en slangen zijn er volop. Onze kids vonden het aapje met de babyluier de grootste attractie en ze praten er nu (maanden later) nog over. De slangenbeweerder die ze aanbood de slang om hun nek te leggen, hielden ze echter liever op afstand…

Zie ook:

Speak Your Mind

*