Haifa Al Kaylani vecht voor vrouwen

Haifa Fahoum Al KaylaniEen vrouw die veel betekent in de strijd voor een betere positie van en kansen voor vrouwen in de Arabische wereld, is Haifa Fahoum al Kaylani (Palestina, 1956). Haar overtuiging is dat als het goed gaat met vrouwen, dan gaat het ook goed met families en gemeenschappen. Het is zonde om het potentieel van vrouwen niet te benutten en daar zet zij zich al jaren met hart en ziel voor in. Ik ben het helemaal met haar eens en daarom dit portet.

Naast haar voortdurende strijd voor kansen, laat zij ook niet na te benadrukken wat er al bereikt is op het gebied van de positieverbetering van vrouwen in de Arabische wereld. Zoals verbeterde wetgeving in verschillende landen  en bijvoorbeeld vrouwelijke CEO’s en ministers. In dit artikel geeft Haifa Al Kaylani haar visie op de rol die vrouwen kunnen (en moeten!) spelen in de samenleving.

In 2001 zette Haifa Al Kaylani het Arab International Women’s Forum op, een netwerkorganisatie met als motto: ‘Building Bridges, Building Business’. Ik kan hun missie niet mooier verwoorden dan ze zelf doen op de website:

‘The Arab International Women‘s Forum (AIWF) (…) is a unique network linking Arab women with their international counterparts and serves as the voice of Arab women, showcasing their development, ability and competence in business, professional and public life, creating greater global awareness of women’s success and prospects in the Arab world.’

‘Fulfilling its mission of Building Bridges, Building Business, the Arab International Women’s Forum has been an agent of change for women in the Arab region encouraging their potential to take greater leadership roles and reach higher levels of responsibility in all sectors of business, public life and in civil society while at the same time contributing to the progress and prosperity of their families and communities.’

Er wordt geluisterd naar deze NGO: door de EU, door de Wereldbank, door bedrijven maar bovenal door mensen. Zij is dan ook een belangrijk rolmodel in de Arabische wereld. Mede daarom stond Haifa Al Kaylani op 22 in de lijst van de machtigste Arabische vrouwen 2011.

Zie ook:

Speak Your Mind

*