Sint in Caïro

Twee pieten in CairoSinterklaas komt ook in Caïro langs. Uiteraard zou ik zeggen, want waar komt de lieve man niet? Op de Shellschool en bij de Nederlandse ambassadeur viert de Nederlandse gemeenschap Sinterklaas. Tijdens mijn studietijd in Egypte -jaren negentig- mochten mijn studievriendin en ik pietjes zijn.  Sint en pieten werden per koetsje door het warme Caïro vervoerd. Ik ‘viel’ uit de koets en strompelde met een verbonden been naar de residentie. Daar mocht ik de Hollandse kindjes opjutten om keihard ‘Sint!’ te roepen. Een bijzonder geluid in deze omgeving en met deze temperaturen. Uiteraard vond Sint de weg naar al die blije kids.

Schoen zetten in CairoTrouw zetten we ook onze schoen en de Sint stelde ons niet teleur. Het flesje Stella bier en de banaan voor het paard hebben vast en zeker geholpen. Met een speciale postzending was allerlei sintlekkers aangekomen en daar genoten we van op het balkon van ons heerlijke appartement. Een mooi stukje Hollandse folklore op duizenden kilometers van huis.

Zie ook:

Comments

  1. Leuk stukje! En natuurlijk geweldige foto’s! Ik weet nog dat de Egyptenaren het maar vreemd vonden, zwart geschminkte mensen en een man in rode jurk op een koetsje door de wijk…

  2. Mooi artikeltje! Ik was er ooit een keer zelf bij, op de ambassade in Cairo. Vooral de aankomst van Sint op een kameel was vrij opmerkelijk!

Speak Your Mind

*