Undergroundmuziek uit het Midden-Oosten

MideastTunesRap, Jazz, Rock, House…name it en je kan het vinden in het Midden-Oosten. Op MideastTunes.com wordt een platform geboden aan underground artiesten uit de gehele regio onder het motto: ‘Music  for Social Change’. Je kunt online muziek zoeken (en luisteren!) ingedeeld op muziekstijl en op land. Laat je eens verrassen door Metal uit Saudi-ArabiëJazz uit Egypte of Electronische muziek uit Bahrein. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er is nog veel meer te ontdekken op MideastTunes.com. Er is al een app voor de iPhone, Android volgt in de loop van 2012.  Vind MideastTunes ook op Facebook.

De website is ontwikkeld door internetactiviste Esra’a El Shafei (Bahrein) waarover ik eerder blogde.

Ik zocht opnieuw contact met Esra’a. Ze liet me weten dat zij het het belangrijkste vindt om een laagdrempelig platform te bieden aan de artiesten. Op enkelen na zijn het artiesten die niet onder contract staan en dus ook weinig exposure hebben. Het internationale platform dat deze website biedt is goud waard voor deze artiesten.

Een leuke post van een Amerikaanse student die in 2011 in Jordanië studeerde, vertelt over Heavy Metal in dat land. Zijn verbazing over de aanwezigheid van een underground Heavy Metal scene, maar ook het plezier van deelname eraan, spat van het scherm in deze post.

Hier staat een aardig artikel over Hip Hop en de Arabische lente. Er is ook een radioproductie gemaakt over dit onderwerp, dat vind je hier.

Heb je iets moois ontdekt op MideastTunes.com (of elders), deel het dan hieronder met me!

Zie ook:

Comments

  1. Er zijn ook mooie films over dit onderwerp. Mocht het lukken hem nog een keer te zien… ‘No one knows about Persian Cats’ . Deels waargebeurde film over een Iraans underground bandje. Zie http://bit.ly/yJYmEG

  2. Erg interessant artikel! Vond de Egyptische jazz erg leuk. Mijn persoonlijke favoriet, de Egyptische band Cairokee, is ook op Mideastunes.com te vinden.

    Je kunt hun video van het nummer over de Arabische Lente ook op youtube bekijken: http://youtu.be/Fgw_zfLLvh8 (met Engelse ondertiteling)

Speak Your Mind

*