Over Dafne

Dafne van Baarle (1) Website

Dafne van Baarle is Arabiste en cultuurmakelaar met de Arabische wereld. Als Arabiste met Nederlandse achtergrond en ruime ervaring en groot netwerk in de regio, sla ik graag een brug tussen Nederland en de Arabische wereld. De Arabische wereld (of het Midden-Oosten) is een intrigerend deel van de wereld: het is sterk in ontwikkeling door de sociale revoluties die gaande zijn. De bevolking is jong, de meerderheid is onder de 30 jaar. De cultuur verschilt ook op wezenlijke punten van de ‘Nederlandse’ cultuur.

Die brug slaan doe ik op verschillende manieren: door het geven van advies, door middel van trainingen, door het optreden als spreker en door middel van schrijven voor mijn blog. Daarnaast ben ik bestuurslid voor Stichting Roia in Nederland en expert binnen het Grote Midden-Oosten Platform. Thema’s waarover ik graag spreek en schrijf zijn: communicatie, (zakelijke) gedragspatronen, hospitality, cultural awareness, cultuur, vrouwen en emancipatie. Lees meer over deze thema’s.

Enkele jaren geleden organiseerde ik -in samenwerking met handelsroute.nl- een inspiratiereis voor jonge mensen uit de Golfstaten naar Nederland. 14 Saudische scholieren en studenten maakten kennis met ondernemend en innovatief Nederland. Op mijn blog daarover meer.

Lees meer over mijn achtergrond.

Eens van gedachten wisselen? Ik ben altijd in voor een goed gesprek. Neem daarom contact met me op.

Mijn LinkedIn profiel tref je hier aan en je kunt me ook volgen op Twitter.