1 jaar geleden: vrouwen in de Arabische wereld: minister, politieagent of toch allemaal huisvrouw??

Precies één jaar geleden (25 februari 2011) begon ik met mijn blog! Hieronder tref je mijn eerste bericht aan. Ik schreef dit jaar over heel veel Sterke vrouwen, over kunst en veel landen, zoals Egypte, Marokko en Saudi-Arabië. En zo ga ik door, want ik doe het met veel plezier. Als je suggesties hebt voor leuke onderwerpen, deel ze hieronder met me!

Dit filmpje van het YouTube kanaal van de Jordaanse Koningin Rania maakt me blij. Het laat zo goed zien dat je vrouwen tegen kan komen in allerlei verschillende beroepen in de Arabische wereld en niet alleen in de klassieke vrouwenberoepen als verpleegster of juf. Helemaal zoals ik ook vrouwen in de Arabische wereld heb leren kennen in allerlei beroepen.

Op het YouTube kanaal van Koningin Rania van Jordanië staan zoveel leuke filmpjes. In haar positie als koningin vraagt ze aandacht voor de rechten van kinderen, het onderwijs en besteedt ze ook regelmatig aandacht aan de positie van de vrouw in Arabische wereld. Deze jonge en vooruitstrevende koningin werd in 1970 in Koeweit geboren, bij Palestijnse ouders. In 1993 trouwde zij met koning Abdullah van Jordanië.

Zie ook:

Comments

  1. Een jaar al weer! Gefeliciteerd. Dat er nog vele jaren met interessante blogs mogen volgen. Ik lees ze met plezier!

Speak Your Mind

*